Heffing+reductieplan+melkveehouders+vervalt
Nieuws
© Archief

Heffing reductieplan melkveehouders vervalt

Met het einde van het fosfaatreductieplan eind dit jaar, vervalt ook de heffing die melkveehouders moeten betalen om dit reductieplan te realiseren. Voor 2018 is de contributie weer op het gebruikelijke niveau vastgesteld.

Dat gebeurde woensdag tijdens de Algemene Vergadering van ZuivelNL. Voor dit jaar gold er een oplag van 18 cent om dit reductieplan te financieren. Dit geld werd ingezet voor de de bedrijfsbeëindigingregeling en de uitvoering van de fosfaatreductieregeling.

Voor 2018 geldt weer standaardcontributie van 7 cent per honderd kilo melk, 5 cent vanuit de keten en 2 cent vanuit de industrie. De begroting voor 2018 voorziet in totale uitgaven van 23 miljoen euro, een aanzienlijke daling ten opzichte van de geraamde 41 miljoen euro voor 2017.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  35° / 20°
  10 %
 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  33° / 21°
  10 %
Meer weer