Drie+nieuwe+middelen+toegelaten+in+granen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Drie nieuwe middelen toegelaten in granen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze week drie middelen toegelaten in granen.

Elatus Era en Elatus Plus zijn twee schimmelbestrijdingsmiddelen van Syngenta. Biede middelen zijn toegelaten voor een gewasbehandeling in wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, spelt, zomertarwe, zomergerst en zomerrogge.

Ormet Plus is een groeiregulator van SFP Europe. Het middel is door het Ctgb toegelaten in de teelt van wintertarwe, wintergerst en zomergerst. Daarnaast hebben vier middelen een uitbreiding gekregen van het etiket: groeiregulator Configure, onkruidbestrijdingsmiddel Centium 360 CS, insectenbestrijdingsmiddel DiPel DF en insecticide Tracer.

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer