Ctgb+legt+drie+ontwerpbesluiten+ter+inzage
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb legt drie ontwerpbesluiten ter inzage

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besluit binnenkort over de toelating van drie middelen op basis van een werkzame stof die niet eerder in Nederland is toegelaten.

Twee middelen zijn van belang voor de land- en tuinbouw: Elatus Era en Elatus Plus. Voordat het college besluit tot toelating, liggen de ontwerpbesluiten twee weken ter inzage.

Elatus Era is een middel op basis van de werkzame stoffen benzovindiflupyr en prothioconazool. De werkzame stof benzovindiflupyr is niet eerder in Nederland in een gewasbeschermingsmiddel toegelaten. Ook Elatus Plus is een schimmelbestrijdingsmiddel dat benzovindiflupyr als werkzame stof heeft. Vandaar dat de zienswijzeprocedure van toepassing is.

Granen

Beide middelen worden aangevraagd als schimmelbestrijdingsmiddel voor een gewasbehandeling in wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, spelt, zomertarwe, zomergerst en zomerrogge.

Het ontwerpbesluit ligt ter inzage op het kantoor van het Ctgb en is ook in te zien op de website (zie onder het menu nieuws bij nieuwsberichten). Een schriftelijke zienswijze is mogelijk tot 17 november.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer