Tracer in drie nieuwe teelten toegelaten

Op verzoek van LTO Glaskracht Nederland is het gebruiksgebied van het middel Tracer uitgebreid met de bedekte teelt van radijs, de bedekte en onbedekte teelt van sierkool en de onbedekte teelt van Chinese kool.

Tracer+in+drie+nieuwe+teelten+toegelaten
© Koos v.d. Spek

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden stond deze etiketuitbreiding toe. Die kwam mede tot stand door samenwerking met de fabrikant Dow Agrosciences, meldt LTO Glaskracht. De aanvraag en beoordeling zijn gefinancierd uit het Fonds Kleine Toepassingen.

'Dit is voor radijstelers heel goed nieuws. Tracer is voor de beheersing van insecten in radijs hard nodig', reageert Cor de Vries namens de Landelijke Commissie Radijs van LTO Glaskracht Nederland. Aad Vernooy, netwerkcoördinator Zomerbloemen van LTO Glaskracht, verwacht dat door de toelating van Tracer plagen in de Brassicateelt, zoals de koolvlieg, beter beheersbaar worden.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  31° / 15°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  0 %
 • Zaterdag
  33° / 17°
  10 %
Meer weer