HOT+maakt+slag+in+herstructurering+Westland
Nieuws
© Coalitie HOT

HOT maakt slag in herstructurering Westland

Door samenvoeging van een bestaand potplantenbedrijf in 's-Gravenzande met een perceel tuinbouwgrond van het Ontwikkelingsbedrijf HOT Westland ontstaat een perceel van 10 hectare met een grootschalig en innovatief glastuinbouwbedrijf.

Het gaat om potplantenbedrijf Pligt Professionals, dat het huidige bedrijf kan uitbreiden en vernieuwen dankzij deze stap in herstructurering van het Westlandse glastuinbouwareaal.

De vergunning voor de nieuwbouw is recent verleend en inmiddels is gestart met de uitbreiding met 27.500 vierkante meter glas met een moderne verwerkingsruimte. Daarna wordt er in fase 2 nog eens 20.000 meter glas gebouwd tot in totaal 82.000 vierkante meter (8,2 hectare) op de locatie in 's-Gravenzande.

Modernisering

Bedrijfseigenaar Gert van der Pligt is zeer tevreden over de samenwerking met het Ontwikkelingsbedrijf HOT. Door uitbreiding van het bestaande bedrijf kan Pligt Professionals efficiency en synergie voordelen realiseren en verder groeien met haar klanten.

Ontwikkelingsbedrijf HOT draagt met de verkoop van het perceel aan Pligt Professionals bij aan verdere schaalvergroting, modernisering en verduurzaming van de glastuinbouw in het Westland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  24° / 16°
  20 %
Meer weer