Ontwikkelingsbedrijf+HOT+opgericht
Nieuws
© Koen van Wijk

Ontwikkelingsbedrijf HOT opgericht

Stichting HOT richt Ontwikkelingsbedrijf HOT Nederland op. Dit is de eerste mijlpaal in de satelliet herstructurering van de Coalitie HOT (Herstructurering en Ontwikkeling Tuinbouwsector).

Het Ontwikkelingsbedrijf zal werken aan het gezond maken van het glastuinbouwareaal, binnen een sterke ruimtelijk-economische structuur. Dat maakte Coalitie HOT donderdag bekend.

Dit wordt in praktijk gebracht door het aankopen en aanbieden van tuinbouwkavels, het koppelen van ondernemer, plan en locatie en het oplossen van knelpunten die de verkoop in de weg staan.

Warmte-infrastructuur

Daarnaast biedt Ontwikkelingsbedrijf HOT B.V. ondersteuning aan de overheid en samenwerkende partners in de totstandkoming van randvoorwaarden als weg-, water-, CO2- en warmte-infrastructuur.

De stichting HOT (Herstructurering en Ontwikkeling Tuinbouw) bestaat uit Federatie VruchtgroenteOrganisaties, Royal FloraHolland en Rabobank en vormt met het Ministerie van Economische zaken, provincie Zuid Holland en gemeente Westland de Coalitie HOT.

Satellieten

Coalitie HOT opereert binnen vijf satellieten: Afzetstructuur, Agrologistiek, Herstructurering, Infrastructuur & Energie en GMO & ACM.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 5°
  10 %
Meer weer