Akkerbouwer+maakt+zelf+hoge+resolutie+bodemkaart
Nieuws
© Eigen Foto

Akkerbouwer maakt zelf hoge resolutie bodemkaart

Agrometius introduceert voor de Europese markt de Veris iScan waarmee boeren zelf hoge resolutie bodemkaarten kunnen maken. Dit kan in combinatie met een andere bewerking.

De Veris iScan maakt bodemscannen toegankelijker dan ooit doordat akkerbouwers nu zelf kunnen scannen. De iScan helpt om nauwkeurige en betrouwbare bodemkaarten te krijgen van percelen, om zo de bemesting en zaaidichtheid beter af te stemmen op de variatie binnen een perceel.

'Steeds meer boeren gaan aan de slag met precisielandbouw. Om dit succesvol te kunnen toepassen, zijn nauwkeurige en betrouwbare bodemkaarten essentieel. Daarom zijn we blij dat we als enige bedrijf een complete range van bodemscanners kunnen aanbieden', zegt productspecialist Johan Vos van Agrometius.

Meerder machines

Met de Veris MSP3 heeft Agrometius een capaciteitsmachine voor de loonwerker. De Veris iScan is bij uitstek geschikt voor een akkerbouwer. De iScan is eenvoudig op meerdere machines op te bouwen en geeft tijdens het scannen meteen de kaarten in beeld zodat er direct beslissingen kunnen worden genomen.

De iScan is uitgerust met bodemsensoren die organische stof in de teeltlaag meten en bodemtextuur tot een diepte van 60 centimeter. Dit nieuwe platform is voorzien van componenten die hun nut al hebben bewezen op de Veris MSP3.

NIR-sensor

De iScan gebruikt een NIR-sensor die door de grond gaat om het organische stof gehalte te bepalen. De textuur wordt bepaald door het meten van de elektrische geleidbaarheid van de bodem. Door deze laatste de zone tot 60 centimeter in kaart brengt, geeft dit waardevolle informatie over bouwvoor en waterhoudend vermogen dat een belangrijke rol speelt bij het nemen van teeltmaatregelen.

'Of het nu gaat om het maken van taakkaart, het bepalen van zonemonsterpunten of bemesting, de EC- en OM0-kaarten gemaakt met de Veris iScan stellen boeren in staat om elk deel van het perceel nauwkeurig te managen', zegt Vos. 'Onze klanten zijn in staat om fundamentele informatie nu van ieder perceel in te winnen tegen een zeer scherp tarief.'

De iScan is op Agritechnica te bekijken op de stand van Veris Technologies.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer