Loonbedrijf Thijssen gaat werken met drone

Loonbedrijf Thijssen uit Nieuwehorne kocht voor de kerst de eerste eBee Ag van Agrometius. Thijssen is het eerste loonbedrijf in Nederland dat een professionele drone in het machinepark heeft.

Loonbedrijf+Thijssen+gaat+werken+met+drone
© eigen foto Agrometius

De eBee Ag zal loonwerker Christel Thijssen vanaf medio 2015 inzetten om multispectrale opnamen van gewassen te maken. De Friese loonwerker verbreed hiermee de dienstverlening op gebied van precisielandbouw.

De eBee is een drone van het merk senseFly en is ontworpen voor professionele toepassingen. Sinds deze zomer is er de eBee Ag, een speciale uitvoering voor de landbouw.

Automatische drone

De eBee is een automatische drone. De gebruiker hoeft alleen maar het gebied en de gewenste resolutie te selecteren in de eMotion software.

Vervolgens berekend het systeem zelf de vlieghoogte en het te vliegen traject. Enkel nog even de gewenste landingsplaats aangeven en de drone is klaar om vanuit de hand te lanceren.

Camera

Een drone zonder camera is als een trekker zonder werktuig. Op advies van Agrometius heeft Thijssen gekozen voor de multiSPEC 4C camera, speciaal ontwikkeld voor de landbouw.

Na de vlucht worden de foto’s verwerkt tot perceelskaarten. Thijssen gaat die informatie combineren met de Veris bodemscanner van Agrometius. Dit biedt kansen voor plaatsspecifiek gerichte maatregelen.

Voor Thijssen medio 2015 gaat vliegen met de eBee Ag, moet hij eerst nog de nodige vergunningen en het vliegbrevet bemachtigen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer