Agrometius+opent+vestiging+in+Duitsland
Nieuws
© Eigen Foto

Agrometius opent vestiging in Duitsland

Precisielandbouwspecialist Agrometius opent deze week een vestiging in Duitsland. De importeur van onder meer Trimble, Veris en Pessl heeft al vestigingen in Nederland (De Meern) en België (Sint-Truiden).

Vorig jaar heeft Trimble besloten om de distributie in Duitsland te herstructureren en zo is Agrometius benaderd voor de deelstaten Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Schleswig-Holstein, Hamburg en Bremen. Hiermee krijgt Agrometius er een mooi gebied bij met flinke potentie.

De Duitse vestiging staat in Lippetal-Herzfeld, mooi centraal in het werkgebied gelegen. De Duitse medewerkers zijn vertrouwd met het gebied, de taal, wetgeving en de omstandigheden.

Verrassing

'Toen Agrometius werd benaderd door Trimble kwam het wel als een verrassing, maar ik zie het als een groot compliment dat Trimble ons hiervoor heeft gevraagd', zegt directeur Dennis Nijland.

Het is niet iets wat je er een beetje bij kunt doen, realiseert Nijland zich. 'Als we het doen, dan doen we het goed. Het is een logische stap die past bij de doelstelling van het bedrijf. Er zijn veel overeenkomsten tussen de bedrijven in het westen van Duitsland en de Benelux, met teelten zoals aardappels, uien en vollegrondgroenten.'

Totaalpakket

Het doel is om de komende maanden alles gereed te maken zodat in het Duitse werkgebied hetzelfde totaalpakket voor precisielandbouw als in Nederland en België kan worden geleverd. Dit omvat naast Trimble de producten van Veris, Pessl en OptiSurface.

In het westen van Duitsland worden veel intensieve gewassen verbouwd dus er is behoefte aan oplossingen die kunnen bijdragen aan het verhogen van het rendement en de efficiëntie van bedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer