Speciaalzaken willen af van btw op biologisch

In de petitie 'Geen btw op bio' roepen meer dan 150 biologische speciaalzaken de politiek op om de btw op biologische producten af te schaffen. Ze willen een eerlijke prijs voor biologische voeding.

Speciaalzaken+willen+af+van+btw+op+biologisch
© Nieuwe Oogst

De initiatiefnemers willen door middel van een handtekeningenactie bereiken dat in de eerste honderd dagen van het kabinet het btw-tarief naar 0 procent gaat. Aan de campagne 'Geen btw op bio' doen de biologische speciaalzaken van Ekoplaza, Natuurwinkel, Odin en Gimsel mee. De ketens laten weten dat klanten op 10, 11 en 12 november btw-vrij boodschappen kunnen doen bij deze biologische speciaalzaken.

Volgens de initiatiefnemers betalen klanten van de ketens al jarenlang 'de dubbele prijs'. 'Ze betalen immers een hogere prijs voor duurzame voedselproductie en vervolgens betalen ze via de belasting ook nog eens mee aan de maatschappelijke kosten van de chemische landbouw.'

Beloond

Mensen die kiezen voor biologische producten zouden volgens de initiatiefnemers niet extra belast moeten worden, maar juist beloond. Biologische voeding is volgens hen niet te duur, maar 'gangbaar voedsel' wel te goedkoop.

Klanten van de speciaalzaken krijgen bij de kassa's in deze winkels de gelegenheid om de petitie te ondertekenen en via een speciale website. De initiatiefnemers willen de petitie begin 2018 aanbieden aan de Tweede Kamer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer