Prijzengeld+concours+btw%2Dvrij
Nieuws
© Nieuwe oogst

Prijzengeld concours btw-vrij

Het bij concoursen gewonnen prijzengeld is niet belast met btw. Dat is nu ook bevestigd door het Europese Hof van Justitie.

Het prijzengeld is vrij van btw indien het prijzengeld afhankelijk is van de uitslag en de classificatie van de deelnemer. Dus het moet vooraf onzeker zijn en bepaald worden door de classificatie. Dat oordeelde het Europese hof in een zaak die was aangespannen door een Tsjechische trainster van renpaarden.

Garandeert de concoursorganisatie bij voorbaat en onafhankelijk van de classificatie al een vergoeding (vaak 'startgeld' genoemd), dan is die vergoeding wel onderworpen aan de btw.

Keerzijde hiervan kan wel zijn dat niet alle btw op kosten/investeringen meer aftrekbaar is. Maar dat zal volgens het arrest Europese Hof niet vaak het geval zijn. Voor veel wedstrijdstallen zal dit een aanzienlijke belastingbesparing kunnen betekenen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / -3°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  10 %
Meer weer