Doorontwikkeling+Zeeuwse+sojateelt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Doorontwikkeling Zeeuwse sojateelt

Provincie Zeeland verleent een bijdrage van 10.000 euro aan een praktijkproef voor de teelt van soja in Zeeuws-Vlaanderen.

Regionale eiwitteelten staan hoog op de beleidsagenda bij Europa en Rijk. Vermindering van import van niet-duurzame soja uit met name Zuid-Amerika en het zoeken naar economische perspectieven voor nieuwe teelten in Europa maken praktijkproeven een interessant onderwerp.

Telers worden begeleid en de kennis wordt actief verspreid. Het doel is een economisch nieuwe product-marktcombinatie voor Zeeland op te zetten. Met de bijdrage van 10.000 euro wordt onder andere een eindmanifestatie en een economische analyse voor de toekomst van Zeeuwse soja opgesteld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer