Introductie van verse soja van Nederlandse bodem

Het bedrijf DutchSoy gebruikt binnenkort de internationale velddag voor Europese soja voor de introductie van sojabonen voor verse consumptie geteeld in Nederland.

Introductie+van+verse+soja+van+Nederlandse+bodem
© DutchSoy

Het eten van verse sojabonen vanuit de peul is onder de naam Edamame een bekende delicatesse in diverse Aziatische landen en met name Japan. Peter Strijk van DutchSoy stelt dat de productie van verse bonen bij opbrengsten tot wel 7 ton per hectare interessant kan zijn voor teelt in Nederland.

Tijdens de internationale velddag voor de teelt van soja in Europa op woensdag 30 augustus in Lelystad wordt het eerste kratje Hollandse Edamame als gezonde proteïnerijke snack gepresenteerd. Strijk heeft op de proefpercelen van PPO speciaal voor deze toepassing enkele geschikte Japanse sojarassen laten inzaaien.

Plukmachine

'Na enkele jaren experimenteren hebben we nu een beeld hoe deze verse soja ook in Nederland kan worden geteeld. Wij demonstreren in Lelystad ook een plukmachine die geschikt is voor deze teelt. Mogelijk is verse soja op termijn een goed alternatief voor de teelt van de traditionele droge sojabonen', aldus Strijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer