Nedersoja breekt opbrengstrecord

De opbrengst van Nedersoja varieert tot nu toe van 3,4 tot 4 ton per hectare. Daarmee lijkt het erop dat die teelt een opbrengstrecord breekt.

Nedersoja+breekt+opbrengstrecord
© Nieuwe Oogst

Met de stijgende opbrengst wordt soja een nog serieuzer alternatief voor de graanteelt in Nederland, stelt Agrifirm. Daarnaast is dit seizoen gebleken dat soja een sterk en betrouwbaar gewas is door zijn overlevingscapaciteit bij droogte.

Vorige week heeft Agrifirm de eerste Nedersoja ingenomen, afkomstig van de Brabantse zandgronden. De bonen zijn mooi van kleur en hebben een mooie maat. Dat beeld ziet de coöperatie ook terug bij de andere geoogste partijen. De sojabonen zijn goed rijp en het vochtpercentage is rond de 16 procent, wat prima is om zonder beschadigingen vlot te kunnen oogsten.

Klimaatzone

Nederlandse soja wordt geteeld in alle gebieden van Nederland, van Zeeland tot Groningen. In de verschillende delen van Nederland zijn op basis van de klimaatzone verschillende rassen uitgezaaid. Zo zijn er in Limburg rassen uitgezaaid die een middenvroege rijping laten zien, terwijl in Noord-Nederland de vroege rassen worden geteeld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer