Rattenoverlast leidt tot Kamervragen

Het kabinet moet snel duidelijkheid geven over de overlast van ratten in Nederland en over manier waarop de schadelijke dieren worden aangepakt. Dat vindt Kamerlid Jaco Geurts (CDA).

Rattenoverlast+leidt+tot+Kamervragen
© Dirk Hol

In schriftelijke vragen aan de ministers van LNV, Volksgezondheid en Medische Zorg en de staatssecretaris van I&M wijst Geurts op recente berichtgeving in de Telegraaf. Die krant meldde dat er steeds meer overlast is van ratten en dat de overheid de regie kwijt zou zijn in het bestrijden ervan.

Het Kamerlid wil nu van de bewindslieden horen hoe het precies zit. Daarbij wijst hij op de grote risico's voor de volksgezondheid als de overlast van ratten verder toeneemt. Ongediertebestrijders zouden al waarschuwen voor 'middeleeuwse taferelen met veel ziektes'.

Initiatiefgroep Plaagdierbestrijding

Ruim zes jaar geleden heeft het toenmalige ministerie van VROM een 'Initiatiefgroep Plaagdierbestrijding' opgericht. Geurts vraagt nu of deze groep nog steeds bestaat en wat er de afgelopen jaren uit is gekomen.

Daarnaast stelt hij de geïntegreerde plaagdierbeheersing (Integrated Pest Management) aan de orde die is ingevoerd voor de bestrijding van knaagdieren. Het Kamerlid wil bewijzen zien dat deze aanpak goed functioneert.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer