29+windmolens+langs+A16+in+Brabant
Nieuws
© Nieuwe Oogst

29 windmolens langs A16 in Brabant

In het gebied langs de A16 tussen Moerdijk en Hazeldonk komen, geconcentreerd rond de verkeersknooppunten, 29 windmolens die samen goed zijn voor ruim 100 megawatt windenergie. Provincie Noord-Brabant heeft het voorkeursalternatief donderdag online gezet.

Er komen tien windmolens bij de Moerdijkbrug, acht bij het knooppunt Zonzeel, drie bij de Galderse Meren en acht op de Belgische grens bij Hazeldonk. Ze komen op de locaties waar ze zo min mogelijk geluidshinder veroorzaken.

Voorafgaand aan het bepalen van de locaties is met alle ontwikkelaars afgesproken dat een kwart van de opbrengst van de windmolens ten goede komt aan de lokale gemeenschap. De opbrengst wordt ingezet voor duurzame energieprojecten in die gemeenschap. Ook is afgesproken dat direct omwonenden meer gaan profiteren van de opbrengst van de windmolens.

Voor 2020 moet Brabant 470,5 megawatt aan windenergie opwekken. Het windmolenpark langs de A16 is daar een onderdeel van.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  40 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
Meer weer