Onteigening+Flevolandse+molens+dreigt
Nieuws
© Hanneke de Boer

Onteigening Flevolandse molens dreigt

Gedeputeerde Staten van Flevoland willen windmolens kunnen onteigenen op het grondgebied van Windpark Zeewolde. Dit is bedoeld voor het geval het de initiatiefnemer niet lukt saneringsafspraken te maken voor alle windmolens in het gebied.

Solitaire molens worden in het saneringsplan vervangen door grotere geclusterde exemplaren. Op dit moment heeft initiatiefnemer Windpark Zeewolde BV al voor ongeveer 160 molens saneringsafspraken gemaakt. Maar er zijn nog ruim zestig molens waarbij dit nog niet het geval is. Dit zijn de windmolens die worden geëxploiteerd door de Ontwikkelgroep.

Overleg tussen de Ontwikkelgroep en Windpark Zeewolde leverde toe nu toe niets op. De leden van de Ontwikkelgroep kunnen zich naar eigen zeggen niet vinden in de voorwaarden en systematiek. Ook hadden ze de sanering liever zelf willen oppakken.

Om in het rijksinpassingsplan te worden opgenomen moet het zeker zijn dat alle molens uiterlijk op 1 januari 2027 zijn gesaneerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
Meer weer