Subsidie+voor+nertsenhouders+die+willen+stoppen
Nieuws
© VidiPhoto

Subsidie voor nertsenhouders die willen stoppen

Er komt een subsidieregeling voor nertsenhouders, die willen stoppen met hun bedrijf. Minister Henk Kamp (EZ) heeft dat vrijdag bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

Nertsenhouders kunnen een tegemoetkoming aanvragen voor het slopen van hun houderijen of voor het ombouwen ervan naar een ander type onderneming. De regeling houdt verband met het verbod op nertsenhouderijen dat op 1 januari 2024 in Nederland in gaat.

Het ministerie streeft ernaar om vanaf begin volgend jaar de subsidieregeling in werking te laten treden. Aanvragen kunnen vanaf dan worden ingediend bij RVO.nl. De subsidieregeling maakt deel uit van de zogenoemde flankerende maatregelen bij de Wet verbod pelsdierhouderij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  80 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  70 %
Meer weer