VVD: zet NVWA mes op keel nertsenboer?

Klopt het dat de NVWA nertsenhouders door overmatige controles het mes op de keel zet? Kamerlid Helma Lodders (VVD) legt die vraag voor aan staatssecretaris Martijn van Dam (EZ).

VVD%3A+zet+NVWA+mes+op+keel+nertsenboer%3F
© Douwe Korting

De ongerustheid van Lodders is ingegeven door een artikel in Nieuwe Oogst. NFE-directeur Wim Verhagen uitte daarin ongenoegen over de werkwijze van de NVWA.

Dagelijkse tellingen

Het VVD-Kamerlid wil nu van Van Dam weten of het klopt dat een speciaal NVWA-team van tien man dagelijks onderweg is om de dieren op pelsdierbedrijven te tellen. Opmerkelijk is dat bij deze controles geen overtredingen worden geconstateerd.

'Hoe passen deze herhaaldelijke controles binnen het uitgangspunt van risico gestuurd toezicht', vraagt Lodders. 'Is het in uw ogen proportioneel om de pelsdierhouders dagelijks te confronteren met controles terwijl er geen overtredingen worden geconstateerd?'

Opmerking Verhagen

Ze vraagt Van Dam bovendien om te reageren op de opmerking van Verhagen in Nieuwe Oogst dat de NVWA met deze manier van werken de nertsenhouders en hun gezinnen 'het mes op de keel zet'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer