'Pluimveehouder ondervindt geen hinder van brand Plukon'

De brand bij Plukon in Wezep op 24 maart heeft geen gevolgen voor vleeskuikenhouders. Dat zegt marketing manager Gerda Zijlstra van Plukon.

%27Pluimveehouder+ondervindt+geen+hinder+van+brand+Plukon%27
© Plukon

'We slachten in Wezep geen vleeskuikens, maar verwerken er kip. Het grootse deel van de productie hevelen we nu tijdelijk over naar andere locaties', zo schrijft Pluimveeweb.

Voor de productiemedewerkers circa 250 van de locatie Wezep betekent het dat er mogelijk voor een periode op een andere locatie gewerkt gaat worden.

Transportband

De brand is ontstaan bij een transportband en greep daarna zo snel om zich heen, dat het de medewerkers niet meer lukte het vuur zelf te bedwingen. De brand is daarna doorgeslagen naar het plafond, dat uit kunststofplaten bestaat.

'We slachten in Wezep geen vleeskuikens, maar verwerken er kip', aldus marketing manager Gerda Zijlstra van Plukon

'Voor de expeditieafdeling en 2 productieafdelingen waar kipdelen worden geproduceerd is duidelijk dat hier voor langere tijd geen enkele productie kan plaatsvinden', vertelt Zijlstra.

Andere locaties

Al tijdens de brand is het plan gestart om de productie van deze afdelingen naar de overige locaties van Plukon in Dedemsvaart, Blokker en Ommel te verplaatsen. Dit is afgelopen weekend geregeld.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer