Plukon neemt Franse pluimveevleesproducent DUC over

De Plukon Food Group neemt de Franse pluimveevleesproducent DUC over. Het bedrijf is in Frankrijk een belangrijke speler op het gebied van gecertificeerd gevogelte.

Plukon+neemt+Franse+pluimveevleesproducent+DUC+over
© Plukon

DUC is gespecialiseerd in de productie, het slachten, verpakken en vermarkten van pluimveevlees en biedt daarmee een volledig en gevarieerd kip en kalkoen assortiment. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Vijf productielocaties

DUC heeft 4 productielocaties in Frankrijk en heeft sinds december 2007 een kleine productielocatie in Bulgarije. Het bedrijf heeft een wekelijks slachtvolume van 600 duizend kippen en verwerkt 30 duizend kalkoenen per week. Bij DUC werken ongeveer 800 mensen.

Plukon Food Group en DUC werken aan nieuwe concepten om dierenwelzijn te verbeteren en het antibioticagebruik te reduceren. Het DUC assortiment vult het bestaande assortiment van Plukon Food Group goed aan. De nieuwe groep continueert bestaande samenwerkingen en staat open voor verdere uitbreiding.

Thuismarkt erbij

Met de overname van het Franse pluimveebedrijf krijgt Plukon er een vierde thuismarkt bij, na Nederland, Duitsland en België. Plukon Food Group is in Europa één van de grootste spelers op de markt voor pluimveevlees.

De onderneming heeft 8 pluimveeslachterijen en 5 verwerkings- en verpakkingsbedrijven in Nederland, Duitsland en België met een wekelijks slachtvolume van 7 miljoen kippen. De omzet van de groep bedroeg 1,4 miljard euro in 2015. Bij Plukon Food Group werken bijna 4500 mensen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer