Nieuw+instituut+stimuleert+aardappelteelt+in+China
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nieuw instituut stimuleert aardappelteelt in China

In het noordwesten van China is onlangs een nieuw onderzoeksinstituut voor aardappelen geopend met als doel om de aardappelteelt te stimuleren en op een hoger plan te brengen.

Het gebied betreft Xinjiang en dat is een grote autonome regio in het noorden van China grenzend aan onder meer Rusland, Kazachstan en Pakistan. Doel van het onderzoeksinstituut is het stimuleren en verbeteren van de aardappelteelt in noordwest-China, meldt het Chinese persbureau Xinhua.

Chinese onderzoeksinstellingen en bedrijven uit de aardappelketen werken in het onderzoek onder meer samen partners en organisaties uit Kazachstan. De teelt van de aardappelen is gericht op afzet in Centraal-Azië en ook wordt vanuit het onderzoeksinstituut bekeken of er mogelijkheden zijn voor het vestigen van aardappelverwerkende industrie in Xinjiang.

6,67 miljoen hectare

In China neemt de vraag naar aardappelen en aardappelproducten snel toe. Er is een sterke behoefte aan uitbreiding van de aardappelteelt. In 2020 streeft de Chinese overheid naar een aardappelareaal van 6,67 miljoen hectare, daarvan zou 30 procent dan bestemd zijn voor de verwerkende industrie.

Op dit moment is China wereldwijd al de grootste aardappelproducent. Het huidige areaal wordt geschat op 5,6 miljoen hectare.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer