Proefvelden+pootaardappelen+rooien
Nieuws
© Archief

Proefvelden pootaardappelen rooien

Delphy is deze week begonnen met het rooien van de proeven in pootgoed. In deze proeven is druppelirrigatie toegepast en zijn via druppelslangen diverse plantversterkers en gewasbeschermingsmiddelen toegediend.

De onderzoeksvraag is of het toedienen van deze middelen via de druppelslang en dus heel dicht bij de wortels de efficiëntie en de effectiviteit van deze middelen vergroot en de opbrengst en kwaliteit verhoogt.

Voor het rooien van de pootaardappelen heeft Delphy een aangepaste rooimachine, die het makkelijk maakt op diverse plekken te rooien en daar de opbrengst te bepalen. Op de machine wordt de opbrengst direct gewogen.

Provincie en waterschappen

Deze druppelirrigatieproeven zijn mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van provincie Drenthe, de waterschappen in Drenthe en de toeleveranciers en uitvoerders.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer