Mooie+start+exportseizoen+consumptieaardappelen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Mooie start exportseizoen consumptieaardappelen

Vooral Frankrijk en België hebben tot dusver al meer consumptieaardappelen vanuit Nederland aangekocht in vergelijking met vorig jaar.

In de periode tot en met augustus is bijna 119.000 ton aardappelen naar het buitenland verkocht. Dat is 23.000 ton meer dan vorig jaar aan het begin van het exportseizoen.

België is opnieuw de belangrijkste afnemer van Nederlandse aardappelen met zo'n 61.000 ton. Dat is op dit moment in het seizoen al 7.000 ton meer dan vorig jaar en zal alles te maken hebben met de vraag van de verwerkende industrie.

Opmerkelijk is ook de grote vraag vanuit Frankrijk aan het begin van het seizoen. De exportteller staat inmiddels op 14.500 ton en dat is bijna 11.000 ton meer dan bij de start van de afzet van oogst 2016.

Senegal

Naar Afrikaanse bestemmingen is met 21.500 ton bijna 6.000 ton aardappelen meer verscheept dan vorig jaar tot en met augustus. Senegal is in Afrika de grootste afnemer van Nederlandse consumptieaardappelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer