Nederlandse verwerkers door grens 4 miljoen ton aardappelen

De Nederlandse aardappelverwerkers hebben in de periode van juli 2016 tot en met juni 2017 meer dan 4 miljoen ton aardappelen gebruikt als grondstof.

Nederlandse+verwerkers+door+grens+4+miljoen+ton+aardappelen
© Studio Kastermans

Het is voor de eerste keer dat in Nederland in een tijdsblok van twaalf maanden de grens van 4 miljoen ton verwerkte aardappelen doorbroken wordt. Dit blijkt uit de verwerkingscijfers die BO Akkerbouw onlangs publiceerde.

De afgelopen tien jaar steeg het volume aardappelen als grondstof voor met name de fritesfabrikanten van ongeveer 3,2 miljoen ton tot net iets meer dan 4 miljoen ton. De verwerkers gebruikten de 4 miljoen ton aardappelen voor de productie van 1,866 miljoen ton voorgebakken eindproduct en 362.000 ton andere aardappelproducten.

Buitenlandse aanvoer

Vorige maand zijn in Nederland ruim 360.000 ton aardappelen verwerkt. Dat is bijna 20.000 ton meer dan in 2016 in de maand juni. Tot dusver is in 2017 van de verwerkte grondstof bij Nederlandse fabrikanten 37,4 procent afkomstig van invoer. Het eerste halfjaar van 2016 was het aandeel buitenlandse aardappelen in de verwerking nog 33,4 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer