Danone gaat melken in Rusland

Het Franse zuivelconcern Danone gaat geheel tegen de eigen gewoonte investeren in een Russische melkveehouderij. De Fransen willen daarmee de Russische boycot van Europese Zuivelproducten omzeilen.

Danone+gaat+melken+in+Rusland
© Peter Smit

Topman Charlie Cappetti van Danone Rusland onthulde de plannen in een interview met Russische media. Het zuivelconcern gaat samen met lokale partner Damate in het land een melkveehouderij inrichten van circa 5000 melkkoeien. Het bedrijf met een areaal van 60 hectare ligt in Tjoemen, in West-Siberië.

Sinds de Russische boycot van Europese zuivel is de binnenlandse kaasproductie in het land hard gegroeid met als gevolg dat de melkprijs daar explodeerde. Danone, dat doorgaans geen belang neemt in boerenbedrijven, kiest er nu voor om de melkproductie in Rusland in eigen hand te nemen.

De Siberische melkveehouderij moet in mei de eerste melk gaan leveren. Het vee importeert Danone onder meer uit Nederland en Duitsland. De laatste transporten moeten in september volgend jaar arriveren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer