Campagne+Avebe+start+met+gemiddelde+opbrenst
Nieuws
© Eigen Foto

Campagne Avebe start met gemiddelde opbrenst

Bij coöperatie Avebe is de aardappelcampagne vandaag van start gegaan. Naar verwachting ligt de oogst in lijn met andere jaren.

De eerste vrachten aardappelen van de leden zijn geleverd bij de fabrieken in Ter Apelkanaal en Gasselternijveen. Beide fabrieken zijn inmiddels in bedrijf.

De start van campagne is in lijn met andere jaren en gaat door tot medio april 2018. In deze periode worden de aardappelen van de circa 2.400 Nederlandse en Duitse leden verwerkt tot aardappelzetmeel en aardappeleiwit.

Groeiachterstand

Bij aanvang van het groeiseizoen in april, mei en juni was er sprake van een droge en warme periode. De opgelopen groeiachterstand werd ten dele gecompenseerd door voldoende neerslag in juni en juli.

'In zowel volume als zetmeelpercentage laten de eerste proefrooiingen nu een beeld zien dat in lijn ligt met het meerjarig gemiddelde', meldt Avebe. 'Het uiteindelijk resultaat van de oogst is op dit moment echter nog niet nauwkeurig te bepalen.'

De komende maanden zijn volgens de coöperatie doorslaggevend. 'Natuurlijk gaat het dan ook om de oogstomstandigheden in de maanden september en oktober.'

Duitsland

Na de start van de fabrieken in Gasselternijveen en Ter Apelkanaal zal ook de campagne in het Duitse Lüchow en Dallmin van start gaan. Rondom deze fabrieken heeft de coöperatie eveneens aangesloten leden van wie de aardappels worden verwerkt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer