Avebe bouwt innovatiecentrum op Groningse campus

Op de campus van Rijksuniversiteit Groningen heeft aardappelzetmeelconcern Avebe deze week een eerste aanzet gegeven voor de bouw van een innovatiecentrum.

Als symbool voor de verdere innovatieve ontwikkeling in de aardappelketen onthulden Avebe-bestuurders Hans Hoekman en Ed Kraaijenzank een aardappeltijdscapsule.

In het innovatiecentrum gaat Avebe samenwerken met de Rijksuniversiteit Groningen en andere bedrijven in de agrofoodsector op het gebied van onderzoek en onderwijs. De oplevering van de nieuwbouw is gepland in het tweede kwartaal van 2018.

Honderd medewerkers

Het innovatiecentrum gaat onder meer een laboratorium, testfaciliteiten, kantoren en een informatiecentrum voor klanten huisvesten. Ook komt er ruimte voor start-ups in de agrofoodsector. Het gebouw met een brutovloeroppervlak van ongeveer 7.500 vierkante meter biedt op termijn onderdak aan zo'n honderd medewerkers van Avebe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer