Vezelhennep voor structuur en snelle koeien

Loonwerker Leo van Amstel uit Lith oogstte woensdag vezelhennep bij melkveehouder Twan Verhoeven in Oisterwijk.

Van Amstel heeft zich toegelegd op de oogst van vezelhennep. Dat is niet eenvoudig, stelt hij. 'Hennep wil zich niet laten snijden. De messen zijn snel bot. Met andere messen en verdere aanpassingen gaat het redelijk goed', klinkt het bescheiden.

Verhoeven teelt het gewas alweer zes jaar. Hij stapte zeven jaar geleden over op de melkrobot. '

'De eerste driekwart jaar liepen de koeien moeilijk op de robot. Toen kreeg ik het advies om vezelhennep bij te voeren. Daarnaast is dit gewas een prima structuurbron. We voeren een halve kilo per koe per dag bij. Sinds we dit voeren, is het loopgedrag op de robot een stuk verbeterd. Niet alleen mensen worden vlug van hennep, volgens mij koeien ook', grapt de melkveehouder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer