Nieuw+Prinsenland+krijgt+steeds+meer+vorm
Nieuws
© Koen van Wijk

Nieuw Prinsenland krijgt steeds meer vorm

Met de aankoop van 23 hectare door Rijk Zwaan krijgt het glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland in Dinteloord steeds meer vorm.

Nadat Rijk Zwaan in 2015 al 26 hectare had aangekocht, beschikt het internationale groenteveredelingsbedrijf op deze locatie nu over 49 hectare. De belangrijkste redenen voor Rijk Zwaan om uitbreiding in Dinteloord te realiseren zijn de ruime, goed ontsloten kavels in de buurt van de vestiging in Fijnaart en de mogelijkheid tot kassenbouw.

De aankoop door Rijk Zwaan is dit jaar al de derde grote transactie voor de Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) op Nieuw Prinsenland. Naast de verkoop aan tomatenbedrijf Lans van ruim 44 hectare en 25 hectare aan Tomatenkwekerij Van Marrewijk staat de teller nu op 183 hectare aan verkochte kavels. Voor nog eens 50 hectare zijn opties afgesloten. Van de circa 260 hectare uit te geven arealen is nog 27 hectare te koop.

Herstructurering

TOM is een ontwikkelingsbedrijf van provincie Noord-Brabant en NCB-Ontwikkeling, een bedrijf dat is gelieerd aan ZLTO. TOM is sinds 2002 actief in Noord-Brabant met de herstructurering van de glastuinbouw.

Naast de locatie in Dinteloord participeert TOM in het glastuinbouwproject in Deurne en heeft zij bijgedragen aan de sanering en verplaatsing van bedrijven uit kwetsbare gebieden.

Weer

 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  30 %
Meer weer