Aanbod slachtvarkens blijft licht stijgen

Het slachtvarkensaanbod stijgt tot oktober 2017 naar verwachting nog met 2 procent ten opzichte van het aanbod in juni. Dat blijkt uit de Inseminatiemonitor van Wageningen Economic Research.

Aanbod+slachtvarkens+blijft+licht+stijgen
© ZLTO

Deze inseminatiemonitor is ontwikkeld om een prognose te maken van het aanbod van biggen en slachtvarkens. Een eventuele toe- of afname voelen slachterijen en veevoerbedrijven direct in hun omzet.

Het aanbod aan biggen en slachtvarkens vertoont sinds begin 2016 een stijgende lijn. Het slachtvarkensaanbod zal tot oktober 2017 naar verwachting nog stijgen met 2 procent ten opzichte van het aanbod in juni.

Verloop inseminaties

Met deze monitor wordt het verloop bijgehouden van het aantal inseminaties bij varkens. De aantallen inseminaties geven een prognose van het aanbod van biggen over circa zes maanden en van slachtvarkens over circa 10 maanden.

De aantallen worden per vier weken opgevraagd bij de vijf Nederlandse KI-bedrijven en vertaald in een trend ten opzichte van 2014. Er is sprake van een duidelijk seizoenspatroon in inseminaties. Hiervoor wordt gecorrigeerd om de nadruk te leggen op afwijkingen van het verwachte aanbod.

In ontwikkeling

Het instrument is nog in ontwikkeling. Zo wordt er bijvoorbeeld nog niet gecorrigeerd voor de autonome groei in zeugproductiviteit.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer