E%C3%A9n%2Dassige+MOD2+als+trekker+van+de+toekomst
Nieuws
© Valtra

Eén-assige MOD2 als trekker van de toekomst

Hoe ziet de trekker er in 2040 uit? Die vraag stond centraal bij de Valtra ontwerpwedstrijd, die werd gewonnen door een team uit Argentinië. Zij bedachten een één-assige trekker, de MOD2.

Aan de Valtra Design Challenge namen 133 inzenders uit veertig landen deel. Het team het Argentinië won met het ontwerp van de MOD2 een bedrag van 10.000 euro.

Het gaat om een modulaire, autonome trekker die volledig elektrisch is. De één-assige trekker kan zich koppelen aan een ander exemplaar, waardoor twee keer zoveel tractie en vermogen beschikbaar is. Zo is de trekker aan te passen aan het soort werk en de werkomstandigheden.

Interessant

De jury zegt over het winnende ontwerp: 'Valtra MOD2 lijkt elementair in zijn ontwerp en toch is het zeer interessant. Het concept kan erg handig zijn in veel verschillende schalen van de landbouwbedrijven en heeft een breder waaier aan gebruik- en toepassingsmogelijkheden.'

Valtra Design Challenge is 's werelds grootste ontwerpwedstrijd in de landbouwvoertuigindustrie. Het belangrijkste doel is het vergroten van het bewustzijn in de samenleving van de landbouwveranderingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer