Door hittegolf beurs Vlagtwedde eerder

De Landbouwbeurs Vlagtwedde is dit jaar van 16 tot en met 18 juni, twee weken eerder dan voorheen. Dat heeft vooral te maken met weersomstandigheden.

Door+hittegolf+beurs+Vlagtwedde+eerder
© Nieuwe Oogst

'De laatste jaren hadden wij verschillende keren flink last van een hittegolf. Dan vinden mensen het niet leuk om te komen. In juni is de kans op een hittegolf aanzienlijk kleiner', zegt Bert Jan de Groot namens de organisatie.

Landbouwbeurs Vlagtwedde is de grootste agrarische vakbeurs en plattelandsbeurs in de open lucht van Noord-Nederland. De organisatie hoopt dit jaar op zo'n 15.000 bezoekers. De beurs vindt plaats op een 7 hectare groot beursterrein aan de Onstwedderweg.

Mooie mix

De beurs voor het hele gezin presenteert een mooie mix van agrarisch vakmanschap, paardensport, plattelandsleven, gezelligheid en sfeer. Er zijn zo'n tweehonderd stands, presentaties en demonstraties te vinden. De nieuwste ontwikkelingen op landbouwgebied nemen een centrale plaats in.

Op de Vlagtwedder landbouwbeurs presenteren zich vele specialisten op het gebied van landbouw, tuinbouw, veehouderij, grondverzet, landbouwmechanisatie, loonwerk, transport en overige agrarische dienstverlening. Te zien zijn onder meer de nieuwste technologische snufjes.

Ook is er een internationale internetveiling van jonge gebruikte landbouwmachines. Alle te veilen machines zijn op de beurs te bezichtigen. Verder zijn er diverse demonstraties en mogen bezoekers zelf grondverzetmachines uitproberen.

De landbouwbeurs is vooral ook een complete, regionale plattelandsbeurs, waar plattelandsbewoners alles van hun gading vinden op het gebied van buitenleven, tuinieren en het houden van hobbydieren. Op de beurs zijn ook stands en activiteiten voor vrouwen en kinderen.

Groninger paarden

Vereniging Het Groninger Paard viert op de beurs haar 35 jarig-bestaan met drie dagen lang doorlopend shows, demonstraties en clinics voor houders van Groninger paarden. Daarnaast is er ringsteken met aangespannen Groninger paarden, waaraan alle bezoekers van de beurs mogen meedoen.

De organisatie wil met de beurs de contacten versterken tussen de agrarische sector en de overige plattelandsbewoners. 'We willen juist een beurs die niet puur zakelijk is', vertelt De Groot. 'Het is voor zowel de agrarische sector als plattelandsbewoners uit Vlagtwedde en verre omstreken ook een mooi dagje uit. Het moet een plek zijn waar je contacten legt en kunt bijkletsen met bekenden.'

De Vlagtwedder Landbouwbeurs is op vrijdag 16 juni van 13 tot 22 uur, zaterdag 17 juni van 10 tot 20 uur en zondag 18 juni van 10 tot 18 uur. De entree bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Jongere kinderen mogen gratis mee. Parkeren, toiletten en alle activiteiten zijn inbegrepen bij de entreeprijs.

Jan Johan ten Have

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer