Big+Challenge+levert+meer+dan+1%2C2+miljoen+euro+op
Nieuws
© alpe d'huzes-monique van loon

Big Challenge levert meer dan 1,2 miljoen euro op

Met zijn allen de Big Challenge-cheque over de finish brengen, zat er dit jaar als gevolg van het noodweer niet in. Toch brachten de deelnemers meer dan 1,2 miljoen euro bijeen voor het goede doel.

De Big Challenge deelnemers brachten daarmee ruim 12 procent van de voorlopige totaalopbrengst naar de streep. Voor het eerst in de geschiedenis van Alpe d'HuZes werd de voorlopige tussenstand om 20 uur bekendgemaakt: 10.021.548 euro. BIG Challenge maakte later op de avond tijdens hun kanjerbijeenkomst haar nieuwe tussenstand bekend.

Team Boerenjongens onthulde de Big Challenge-cheque met 1.227.920 euro. De opbrengst gaat voor 100 procent naar het KWF. Het bedrag zal nog verder oplopen; elke beklimming levert nog geld op en de actie loopt door tot eind september 2017.

Noodweer

Tijdens de slotklim, de saamhorigheidsklim, brak onweer uit met harde regen. Binnen een tel is iedereen doorweekt maar door elkaar hermannetjes, duwtjes, te geven wordt er doorgefietst.

Daaraan komt in bocht 7, de Nederlandse bocht, een eind. Iedereen moet vanwege dit noodweer stoppen. De crisis werd snel opgelost; de deelnemers zijn met bussen opgehaald. Voor het eerst werd binnen de eindstand bekendgemaakt.

Koersdag

Gelukkig was het weer op de rest van de koersdag prima. Om half vijf viel het startschot en begonnen de deelnemers van BIG Challenge fietsend, wandelend of rennend aan hun eerste klim. In het donker, later in de felle zon en eindigend in stortregen. Het entertainmentpunt van BIG Challenge is prachtig ingericht met vlaggen, een grote opblaaskoe, varken en kip.

Vrijwilligers delen agrarische producten uit en de muziek, oppeppende woorden en de nodige hermannetjes helpen de deelnemers door de laatste drie bochten. Een bijzondere dag, een saamhorigheid met iedereen hier op de berg. 'Een cadeautje voor het leven, dat moet je jezelf gunnen', aldus een van de deelnemers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer