Buutegeweun gaat door zonder Markthal

De organisatie Buutegeweun bv, die de verkoop van streekproducten van Goeree-Overflakkee via de Markthal exploiteerde, is failliet. De coöperatie Buutegeweun van 30 boeren en andere producenten gaat onverminderd door.

Buutegeweun+gaat+door+zonder+Markthal
© Roel Dijkstra

'Een trouwe groep klanten wist de verse producten rechtstreeks van het land en uit de zee te waarderen, maar het overgrote deel van de bezoekers in de Markthal is toerist en deze kopen gewoon te weinig', motiveert het bestuur van de coöperatie het besluit.

Buutegeweun bv staakte halverwege de maand december 2014 haar verkoopactiviteiten in de Markthal in Rotterdam. De tegenvallende opbrengst stond niet in verhouding met de kosten. Het bestuur van de coöperatie betreurt het de stop van de verkoop in de Markthal.

Coöperatief besluit

Afgelopen week vond de algemene ledenvergadering plaats met de leden van de coöperatie en de aandeelhouders van de verkooporganisatie Buutegeweun bv, die de verkoop via de Markthal exploiteerde. Alle leden waren het unaniem eens waren, dat er helaas geen andere weg is dan het faillissement van Buutegeweun bv aan te vragen.

'Het besluit valt het bestuur en de leden zwaar', zegt Hanneke de Baar, voorzitter van de coöperatie. 'Het idee om met elkaar onze producten van het eiland te verkopen in de schitterende Markthal gaf ons energie en iets om trots op te zijn. Helaas was het van korte duur.'

'Desalniettemin heeft de Markthal ons ook iets gebracht', vervolgt De Baar. 'Meer dan 30 boeren, tuinders, telers, vissers en producenten van Goeree-Overflakkee kennen elkaar nu, werken samen en zijn verenigd in een coöperatie. Dat is uniek en iets om trots op te zijn'.

Promotie

In de algemene ledenvergadering werd ook besloten dat de leden de coöperatieve samenwerking voortzetten. Op korte termijn buigen de streekproducenten zich over de wijze waarop deze promotie vorm zal krijgen.

De interesse in verse producten van Goeree-Overflakkee is groot. 'Na het stoppen in De Markthal hebben we heel veel serieuze aanvragen ontvangen om producten te leveren of samen te werken', aldus De Baar.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer