Zaagselverwerkende broers breiden uit

Broers Henk, Johan en Willie ten Damme vergroten jaar op jaar de afzet van hun zaagselverwerker op Bedrijvenpark Laarberg. Daarom breiden ze dit jaar flink uit door een naastliggende kavel aan te kopen om er een nieuwe hal te bouwen.

Zaagselverwerkende+broers+breiden+uit
© Eigen Foto

De groei van de afzet is te danken aan de ontwikkeling van nieuwe producten en een uitstekende kwaliteit en service. Sinds 2015 is Ten Damme gevestigd op Bedrijvenpark Laarberg. Dat was een jaar nadat een brand het bedrijf in Meddo verwoestte.

'Omdat we veel aanvoer uit Duitsland hebben, is het prettig dat we dichtbij de grens zitten. Van hieruit kunnen we het hele land door en dat wordt nog beter als de N18 vernieuwd is', zegt Johan.

Veel opslag

Omdat de afzet en aanvoer van producten niet parallel lopen, heeft Ten Damme veel opslag nodig. 'We hebben op een andere locatie de opslag van biomassa', zegt Willie. De drie broers betrekken hun houtvezel en zaagsel van houtzagerijen in Nederland, België en Duitsland. Een deel wordt direct aan klanten geleverd en het andere deel wordt op het bedrijf in Groenlo verwerkt tot balen stofarme houtvezel en zaagsel.

Van de combinatie stof en houtvezels worden houtpellets gemaakt. De houtvezel, zaagsel en fourage worden door veehouders gebruikt als strooisel in stallen. De pellets zijn brandstof voor kachels van particulieren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer