Agrariërs straks ook lid LTO Nederland

Leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB zijn binnenkort ook lid van de landelijke organisatie LTO Nederland. Die verandering is een onderdeel van de moderniseringsslag waar LTO aan werkt.

Agrari%C3%ABrs+straks+ook+lid+LTO+Nederland
© Dirk Hol

LTO Nederland heeft nu formeel drie leden: de regionale organisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB. 'Dat is niet meer van deze tijd', zegt LTO-voorzitter Marc Calon. 'De boeren en tuinders moeten centraal staan. Daarom horen juist zij lid te zijn van LTO Nederland.'

Alle leden van de regionale organisaties worden automatisch ingeschreven als lid van LTO Nederland. Een direct landelijk lidmaatschap zonder aansluiting bij een regionale organisatie is niet mogelijk, zegt Calon in een interview met Nieuwe Oogst.

Band met regio behouden

'De band met de regionale organisaties mag niet verloren gaan. Die verzorgen het contact met de leden, en zijn verantwoordelijk voor de regionale belangenbehartiging richting gemeenten en provincies.'

Calon is optimistisch over het slagen van de modernisering van LTO Nederland. 'Het is mijn overtuiging dat na de zomer het nieuwe LTO Nederland er staat.'

Vakgroepen landelijk

Onderdeel van het proces is dat alle vakgroepen voortaan landelijk worden georganiseerd. Daarbij wordt ook de bezetting van de vakgroepen vernieuwd. Eerst vindt de selectie en de benoeming plaats van de voorzitters van dertien vakgroepen.

LTO stelt de vacatures daarvoor open. Belangstellenden kunnen solliciteren. Ook zittende voorzitters kunnen solliciteren. Voorwaarde is dat ze de nieuwe zittingstermijn van negen jaar (maximaal drie periodes van drie jaar) niet overschrijden.

Pluimveehouderij ook

In de advertentie die zaterdag in Nieuwe Oogst verschijnt, worden twaalf vakgroepen genoemd. In de tekst is abusievelijk niet de vakgroep Pluimveehouderij opgenomen. Ook voor die vakgroep is de voorzittersfunctie opengesteld, laat LTO weten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer