Flevolandse verkeersknelpunten in beeld gebracht

Inwoners van Flevoland kunnen vanaf eind mei hun grieven kwijt rond het landbouwverkeer. Provincie Flevoland liet daarvoor een webapplicatie ontwikkelen.

Flevolandse+verkeersknelpunten+in+beeld+gebracht
© Het Hoge Noorden

Iedereen die dat wil kan via internet op een kaart aangeven waar in zijn of haar ogen problemen ontstaan met of voor landbouwvoertuigen. Daarnaast kunnen ze ook zeggen waar het juist goed gaat.

'We maken ons zorgen over het groeiend aantal ongelukken. Als daar een landbouwvoertuig bij is betrokken, zijn de gevolgen vaak ernstig', zegt projectcoördinator Karin Vels van de provincie.

Obstakels

De applicatie is zowel bedoeld voor agrariërs als niet agrariërs. Boeren en loonwerkers kunnen aangeven waar in hun ogen de voornaamste obstakels liggen in het regionale verkeersysteem. Burgers kunnen benoemen waar ze het vaakst worden opgehouden door trekkercombinaties op de weg.

'Als het goed is, wordt zo meer duidelijk over de relatie tussen grondgebondenheid en vervoer. Als de landbouwstructuur minder wordt, zijn er meer vervoersbewegingen', zegt voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord in Flevoland.

Veiligheid

Door kavelruil kan het aantal bewegingen afnemen en daarmee ook de knelpunten. Dat scheelt boeren tijd en de provincie onderhoudkosten aan het wegennet. Bovendien verbetert de verkeersveiligheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer