Landbouwverkeer+N331+weer+over+parallelweg
Nieuws
© Monique Jansen

Landbouwverkeer N331 weer over parallelweg

Provincie Overijssel, gemeenten Zwartewaterland en Zwolle en de politie hebben overeenstemming over aanpassing van het tracé van de N331 tussen de Zwolse wijk Stadshagen en Hasselt. Al het agrarisch en vrachtverkeer kan binnenkort weer gebruik maken van de parallelweg.

Het betreft de parallelweg van de N331 tussen de Ruimzichtweg en de rotonde Euroweg. Keerzijde van deze oplossing is dat het voor lichtere voertuigen en 'particulier' verkeer verboden blijft om over de parallelweg te rijden en dat dit verkeer dus gebruik moet blijven maken van de beschikbare alternatieve routes.

Drukte

De parallelweg was van oorsprong alleen bedoeld voor langzaam verkeer waaronder landbouwverkeer en fietsers. Met de aanpassing van de rondweg om de woonwijk Stadshagen, gebruikten ook veel overige verkeersdeelnemers de route. De toename van de verkeersdrukte leidde eind vorig jaar tot een dodelijk ongeval met een fietser. De weg werd daarna afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van fietsers en bromfietsers.

Omdat de hoofdbaan van de N331 een drukke verbindingsroute is, hebben LTO Noord en loonwerkorganisatie Cumela Nederland de laatste maanden aangedrongen op heropening van de parallelweg voor landbouwverkeer en plaatselijk vrachtverkeer. 'Het is nu zo goed opgelost', stelt beleidsmedewerker Hero Dijkema van Cumela Nederland vast.

Sluipverkeer

Met de gemeente Zwolle is fgesproken dat de wachttijd voor toeritdoseerder zal worden vergroot. Hierdoor wordt het voor sluipverkeer tussen Stadshagen en Hasselt (nog) minder aantrekkelijk om voor deze route te kiezen. Hierdoor zal ook de verkeersdruk op de Nieuwe Wetering en de Zwolsedijk/Hasselterdijk naar verwachting afnemen.

Weer

 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  20 %
Meer weer