Landbouwsluis Koekangerveld voldoet nog niet

De nieuwe landbouwsluis die het voor landbouwverkeer mogelijk moet maken om de N375 ter hoogte van de Ruinerweg in Koekangerveld over te steken, blijkt problemen te geven.

Landbouwsluis+Koekangerveld+voldoet+nog+niet
© Peter Nefkens

Boeren kunnen er sinds half december wel met hun trekker overheen, maar met machines aangekoppeld, zoals een drietand of een cultivator, gaat het mis. De cultivator blijft zelfs in de hoogste stand steken op de betonnen middengeleider.

Bert Jansen, melkveehouder aan de Ruinerweg, kwam er achter toen hij naar zijn land aan de andere kant van de provinciale weg moest. 'En of de balenpers er doorheen kan, dat weet ik pas in de zomer.'

Aanpassingen

Volgens wethouder Jan van 't Zand wordt nog gepraat over aanpassingen. 'Die middengeleider, dat is nog wel een dingetje: het vraagt om precisie.'

Gedeputeerde Henk Brink zegt de aanleg van meerdere landbouwsluizen langs de N375, ter vervanging van de gevaarlijke oversteken, niet uit te sluiten. Hij is nog in overleg met de gemeente om gezamenlijk te komen tot een visie voor de hele N375, de verbindingsweg tussen Meppel en Pesse.Later dit jaar wordt een visie gepresenteerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer