Rundveekliniek Wolvega verkoopt ijs en kaas

De Agroshop bij de nieuwe rundveekliniek aan de Grindweg in Wolvega verkoopt behalve medicijnen en voeradditieven ijs en kaas. Vrijdag opende Erben Wennemars het complex.

Het ijs en de kaas worden geproduceerd in samenwerking met melkveehouderij Lucky Holsteins in Noordwolde, ijsboerderij De Saks in Steggerda en kaasboerderij De Stelp in Oldeberkoop. In de rundveekliniek is verder een vergaderruimte, kantoor, embryotransplantatieruimte en magazijn.

Winnen stond centraal in het verhaal dat Wennemars hield. Zo groot is het verschil niet tussen een schaatser die wil winnen en een melkveehouder die met zijn vee top presteert en dat combineert met een goede gezondheid, hield de boerenzoon de aanwezigen voor..

In het zonnetje

Extra aandacht tijdens de feestelijkheden was er voor de drie oudste koeien in de praktijk. Hun eigenaren werden in het zonnetje gezet. Dat waren maatschap Formsma-Steenbeek (koe Rietje 105 van oktober 2000), familie Hornstra (koe Heintje 376 van september 2000) en de oudste koe, Grada 436 (september 1999) van maatschap Scheltinga.

Aan deze veehouders ook de eer om een fotowand te onthullen, die is opgebouwd uit beelden van alle veehouders uit de praktijk.

Bedrijfspresentatie

Verder konden de aanwezigen een bedrijfspresentatie bijwonen van Alice Booij van Lucky Holsteins in Noordwolde en van dierenarts Feiko Bosma over embryotransplantatie. Ook werd er een rondleiding gegeven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer