Deelnemers VoederWaarde.nl scoren goed

Mengvoerbedrijven die deelnemen aan Voederwaarde.nl rekenen op de juiste manier grondstoffen in, zijn transparant wat betreft de voersamenstellingen en leveren datgene wat er op de afleverbon staat.

Deelnemers+VoederWaarde%2Enl+scoren+goed
© Nieuwe Oogst

Dat blijkt uit de Jaarrapportage 2016 van de audits die onderzoeksinstelling SFR in 2016 heeft uitgevoerd op de bedrijven van deelnemers. Het controlesysteem functioneert uitstekend en deelnemende mengvoerbedrijven zijn daarmee betrouwbare partners voor veehouders, constateert SFR. Voederwaarde.nl is een vrijwillig controlesysteem van Nederlandse mengvoerbedrijven en boerenorganisaties.

Totaalscore 9,7

Net als eerdere jaren zijn in 2016 de eisen van VoederWaarde.nl ook gecontroleerd door Schothorst Feed Research (SFR). Uit deze jaarrapportage blijkt dat de deelnemende bedrijven over alle onderdelen een totaalscore realiseerden van 9,7, op een schaal van 0 tot 10.

Bij de beoordeling van de voeders gaat het om het inrekenen van de juiste voederwaarden van grondstoffen, openheid over de samenstelling naar de klant en het leveren volgens de gedeclareerde voederwaarden.

VoederWaarde.nl is een samenwerking van mengvoerbedrijven en de landbouworganisaties (LTO, NVV, NVP, en NMV). Doel is om de veehouder extra garanties op voederwaarde te bieden.

De deelnemende mengvoerbedrijven zijn ABZ Diervoeding, AgruniekRijnvallei, CAVV 'Zuid-Oost Salland', CLV 'De Samenwerking', Coppens diervoeding, Vitelia Voeders en Voergroep Zuid. In 2016 viel pakweg 21 procent van de in Nederland geproduceerde mengvoeders onder de scope van VoederWaarde.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer