Driehonderd boerenbrieven voor informateur Schippers

'Het is tijd voor meer boerenverstand in Den Haag. Wij willen een minister voor Voedsel en Landschap.'

Die boodschap heeft fruitteler Wessel van Olst namens ruim driehonderd collega's voorgehouden aan kabinetsinformateur Edith Schippers en aan Kamerleden van VVD, CDA, D66 en GroenLinks.

Van Olst is een van de initiatiefnemers van de brievenactie die enkele weken geleden is gestart. Daarop kwamen honderden brieven binnen van boeren en tuinders die uitleggen waarom er volgens hen een minister van Voedsel en Landschap moet komen.

'De rode draad van al die brieven is: we willen boerenverstand in Den Haag', aldus Van Olst. De fruitteler uit Ressen (Gelderland) is tevreden over het verloop van de spontane actie op het Binnenhof.

Praatje met informateur

Positief noemt hij met name dat het lukte om de stapel brieven persoonlijk aan informateur Edith Schippers te overhandigen. Toen zij uit de auto stapte om naar de onderhandelingszaal te gaan, lukte het om kort de boodschap van boeren en tuinders door te geven.

Daarna sprak Van Olst enige tijd met de landbouwwoordvoerders van de fracties van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Hij bood hen een tasje met agrarische producten aan en herhaalde zijn pleidooi voor een minister van Voedsel en Landschap.

Hoog op wensenlijst

Van het CDA kwam een positieve reactie. 'Het staat hoog op onze wensenlijst', aldus kamerlid Maurits von Martels. De andere fracties lieten in het midden of ze achter de wens van de boeren en tuinders staan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer