Melkveebedrijven+vergeleken+op+melksysteem
Nieuws
© Lely

Melkveebedrijven vergeleken op melksysteem

Onderzoek toont aan dat melkveehouders met een Lely Astronaut-melkrobot de beste resultaten behalen op het gebied van melkproductie, levensproductie en uiergezondheid.

Dit onderzoek is uitgevoerd door CRV Nederland in opdracht van Lely en is gebaseerd op de gegevens van ruim 1.250.000 koeien van ruim 14.000 melkveebedrijven in Nederland.

Een vergelijking tussen melkveebedrijven met Lely Astronaut-melkrobots, overige merken melkrobots en melkstallen toont aan dat melkveehouders met een Lely Astronaut-melkrobot significant betere resultaten behalen.

Lely-klanten

Naast de informatie die Lely zelf verzamelt met de melkrobot, bestond bij het bedrijf de behoefte om meer inzicht te krijgen in de prestaties van Lely-klanten ten opzichte van hun collega's, om de eigen data beter te kunnen duiden.

Volgens Mathijs van Pelt, Senior Researcher Fokwaarden bij CRV, realiseren melkveehouders met een Lely Astronaut-melkrobot gemiddeld 4 procent meer melk per jaar in vergelijking met overige merken melkrobots en zelfs 10 procent meer in vergelijking met melkstallen.

Vet en eiwit

Ook het totaalaantal kilo vet en eiwit is gemiddeld 4 procent hoger dan bij melkveehouders met een ander merk melkrobot en gemiddeld 9 procent hoger dan bij melkveehouders met melkstallen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer