Bollenteler Hulsebosch maakt eigen composthoop

Met een voorlader op de trekker mengt bollenteler Cock Hulsebosch de componenten voor zijn composthoop.

Het gaat onder meer om riet, stro, chitine, gesteentemeel en kokos. 'Deze bult wordt met een kraan en mestwagen binnenkort volledig gemengd en blijft dan enige tijd liggen. In de hoop loopt de temperatuur dan op tot 75 graden en dat voorkomt problemen met schadelijke organismen', legt Hulsebosch uit.

Hij vertelt dat de compost in juli of augustus geschikt is om uit te rijden op pasgerooide percelen. Hulsebosch heeft met zijn broer een bollenbedrijf in Schagerbrug. Daar organiseert NLG Holland, een coöperatie van tien duurzame bollentelers, op vrijdag 14 april een bodemdag. Cock Hulsebosch legt dan uit dat de eigen compost bedoeld is voor een beter bodemleven en de teelt van een weerbaarder gewas.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer