LTO+praat+met+boer+en+tuinder+over+bank
Nieuws
© Pixabay

LTO praat met boer en tuinder over bank

LTO Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) houden 18 april een themabijeenkomst over de financiering van land- en tuinbouwbedrijven.

Boeren en tuinders kunnen er mee discussiëren over nieuwe vormen van financiering en de rol van banken.

Centraal staat de vraag hoe agrarische ondernemers aan financiering komen in een tijd dat de rendementen onder druk staan en wat de banken daarin wel of juist niet kunnen betekenen. Het traditionele financieringsmodel van familiekapitaal aangevuld met bankleningen staat onder druk.

Banken zijn gebonden aan steeds strengere eisen, hun rol op de financieringsmarkt verandert en ondernemers ervaren dat passende financiering een grote uitdaging is. Tijdens de themabijeenkomst worden die ontwikkelingen in beeld gebracht.

De bijeenkomst 'Boer zoekt financiering; samen oogsten met de bank' begint dinsdag 18 april om 13.00 uur in Kameryck, Oortjespad 3 in Kamerik en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Sprekers zijn onder meer LTO-voorzitter Marc Calon, NVB-voorzitter Chris Buijink en Irene van de Voort, Agrarisch Ondernemer 2016.

Deelname gratis

LTO en NVB nodigen boeren en tuinders uit om mee te discussiëren en eigen ervaringen met financieringsknelpunten en -oplossingen in te brengen. Deelname is gratis, aanmelden kan via het secretariaat van LTO Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer