Kalium+standaard+in+mestanalyse
Nieuws
© Huisman Media

Kalium standaard in mestanalyse

Het Eurofins Agro laboratorium in Wageningen neemt standaard kalium mee in de analyse van zowel vloeibare als vaste mest. De kaliumbepaling is een extra service richting akkerbouwers.

'Het kaliumgehalte is niet verplicht, maar wel behulpzaam voor veel afnemers. Zeker voor akkerbouwers is kalium een belangrijke indicator', stelt Ad Merks, business unitmanager Mestverwerking en Transport bij Eurofins Agro.

Bemestingsplan

'Voor onze primaire klanten, de loonwerkers en transporteurs, is het tegelijkertijd ook een 'extra' die ze kunnen bieden voor hun klanten. Een win-winsituatie dus. De klant kan de uitkomsten van de analyse direct benutten voor het bemestingsplan.'

Voorheen werd werd kalium vaak als extra onderzoeksoptie aangevraagd. Merks: 'Als boeren en telers in hun bemestingsplan uitgaan van een gemiddeld mestgehalte, dan voeren ze waarschijnlijk vaak te weinig kalium aan. Hierdoor daalt het gehalte in de bodem. Mestanalyse voorkomt deze achteruitgang', verduidelijkt Merks.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 8°
  10 %
 • Maandag
  27° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  0 %
Meer weer