Evelien Verbij directeur van BoerenNatuur.nl

Evelien Verbij is benoemd tot directeur van BoerenNatuur.nl, de landelijke vereniging van agrarische collectieven. De afgelopen jaren was Verbij directeur van de Vereniging van Bos- en Natuurterrein Eigenaren (VBNE).

Evelien+Verbij+directeur+van+BoerenNatuur%2Enl
© BoerenNatuur.nl

Verbij, geboren op een melkveebedrijf in Waterland, studeerde Bosbouw in Wageningen.Vervolgens werkte ze als onderzoeker bij Alterra en bij de Leerstoelgroep Bos- en Natuurbeleid, waar ze ook promoveerde.

In 2013 werd Verbij directeur van de Vereniging van Bos- en Natuurterrein Eigenaren. Daarbij zijn grote organisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten aangesloten, maar ook particuliere en gemeentelijke bos- en natuureigenaren.

Bij de collectieven van BoerenNatuur.nl zijn ongeveer 8.000 boeren aangesloten die samen op ongeveer 80.000 hectare agrarisch natuurbeheer uitvoeren. Deze ondernemers maken bewust de keuze voor landbouw met integratie van landschap, natuur en waterbeheer in hun bedrijfsvoering.

Verbij, die haar werkzaamheden inmiddels al is begonnen, volgt als directeur Walter Kooy op. Hij leidde de tijdelijke projectorganisatie Stichting Collectief Agrarisch Natuurbeheer (SCAN), die 1 januari 2016 opging in BoerenNatuur.nl, en was de eerste directeur van de vereniging van agrarische collectieven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer