Taskforce bereidt Arla voor op Brexit

Arla heeft een taskforce samengesteld die het management van het bedrijf moet adviseren over de gevolgen van de Brexit. Dat meldt het zuivelconcern in haar jaarverslag.

Taskforce+bereidt+Arla+voor+op+Brexit
© Arla

Arla heeft grote belangen in het Verenigd Koninkrijk. In Europa is het voor het Scandinavische zuivelconcern de grootste afzetmarkt. De zuivelcoöperatie heeft in het land 2.485 leden. De Britse markt is goed voor 26 procent van Arla's omzet en van alle zuivelproducten die het daar verkoopt is driekwart gemaakt Britse melk.

In het jaarverslag schrijft Arla dat het essentieel is dat de vrije handel in Europa intact blijft. Het bedrijf pleit dan ook voor een handelsverdrag tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk dat de handel van zuivelproducten niet belemmert.

Risico's

Arla's taskforce moet de mogelijke consequenties van de Brexit voor de belangen van het bedrijf gaan monitoren. Daarnaast moet het team ervoor zorgen dat het bedrijf klaar is voor gevolgen van het Britse vertrek uit de EU.

Direct na de ja-stem voor de Brexit daalde het Britse pond met zo'n 10 procent. Volgens Arla heeft dit geen grote gevolgen gehad op de winstgevendheid in het land. Het concern heeft zich voldoende ingedekt tegen de risico's van valutaschommelingen, aldus het jaarverslag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer