Zuid%2DHolland%3A+Te+vroeg+voor+conclusie+natuurbeheer
Nieuws
© W.Tijse

Zuid-Holland: Te vroeg voor conclusie natuurbeheer

Provincie Zuid-Holland vindt het veel te vroeg om nu al definitief een uitspraak te doen over de effectiviteit van het nieuwe stelsel voor agrarisch natuurbeheer.

Dat laat een woordvoerder van gedeputeerde Han Weber weten in reactie op een brief van vier natuur- en milieuorganisaties in Zuid-Holland. In deze brief van Natuur- en Milieu Federatie Zuid-Holland (NMFZH) wordt het vorig jaar ingevoerde stelsel bekritiseerd en wordt dringend opgeroepen tot een nieuw plan van aanpak.

De provincie deelt wel de zorg over de weidevogelstand, maar stelt dat er nog geen zicht is op recente populatieontwikkelingen. Het nieuwe stelsel is zich bovendien nog aan het doorontwikkelen via inzet in de Taskforce Agrarisch Natuurbeheer.

Verbeteringen

Voor de zomer hoopt de provincie een set verbetermaatregelen te hebben, die aanvullend op het huidige beheer uitgevoerd kunnen worden.

Het lijkt of de natuurorganisaties een punt achter de Taskforce willen zetten

In de Taskforce Agrarisch Natuurbeheer zijn zowel natuurorganisaties, Boerennatuur, vrijwilligersorganisatie Groene Motor en het LEI vertegenwoordigd. 'Het lijkt er op dat NMFZH met haar brief daar een punt achter wil zetten', aldus de provincie.

Verbijsterd

Boerennatuur, de koepel van collectieven voor agrarisch natuurbeheer, is verbijsterd over de brief van NMFZH. 'De brief roept op tot samenwerking en transparantie. Maar hoewel we in overleg zijn, is de brief voor ons verzwegen', aldus het bestuur van Boerennatuur. 'Bovendien geeft de brief met vele onjuistheden een gekleurde voorstelling van zaken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer